VAN ARAÇ KİRALAMA

VAN ARAÇ KİRALAMA

29.10.2022 17:34:51
VAN ARAÇ KİRALAMA

Van da Araç Kiralamanın Tam Zamanı

 

Dünyanın en eski tarihlerinden birine sahip olan Van. birçok farklı medeniyeti bünyesinde barındırmış ve içerisinde pek çok antik kalıntıya yer vermiştir. Tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de adından söz ettirmeyi başarmıştır.Van’ı ortalama 2-3 günde gezebilmeniz mümkün. Van’ın bu tarihi yerlerini rahatça gezmek istiyorsanız bizim tavsiyemiz buraya ya özel araçla gelmeniz ya da araç kiralamanız olur. 
Araç kiralamak sizin için daha rahat olacaktır. Van'ın her noktasında araç kiralama hizmetimizi değerlendire bilirsiniz. Araç kiralamak için yaptığınız rezervasyonu ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
VAN’DA GEZİLECEK YERLER
Van Kalesi
Van şehir merkezine 5 km uzaklıkta yer alan Van Kalesi, M.Ö 840-825 yılları arasında Urartu Kralı I. Sarduri tarafından yaptırılmıştır. Uzun yıllar Urartu Devleti’ne ”Tuşba” adı ile başkentlik yapan Van Kalesi, şehrin simgesel yapısı olarak biliniyor. Kalenin içerisinde; Menua ve II. Sarduri kaya mezarları, 
Analı Kız Açık Hava Tapınağı, Madır (Sardur) Burcu, sur duvarları, sur duvar yatakları, I. Sarduri’ye ait olduğu bilinen Asur dilinde çivi yazılı kitabeler ve daha fazlası yer alıyor. Van Gölü’nün karşısında, sarp bir kayalık üzerinde konumlanan Van Kalesi, Urartu Devleti’nden günümüze kadar gelmeyi başaran en güzide yapıdır.


Van Kedisi Heykeli
Van’ın en önemli simgesinin, kuşkusuz Van kedisi olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte buna ithafen kentin girişine, Van Kedisi Heykeli inşa edilmiştir. İranlı heykeltıraş Cafer Necibi tarafından 5.5 metre yükseklikte yapılan bu heykelin, özellikle halk tarafından fazlasıyla beğeni topladığını söyleyebiliriz.
Bir gözü mavi bir gözü sarı ve boynunda nazar boncuğu olan Van kedisinin, bir de hemen önünde yavrusu bulunuyor.


Tarihi Van Evleri Mahallesi
Günümüze kadar gelmeyi başaran Tarihi Van Evleri, geleneksel Türk evinin özelliklerini içerisinde barındırmasıyla dikkat çekiyor. Evlerin yapımının genelde 1915 Ermeni İsyanı ve Büyük Van Yangını’ndan sonra inşa edildiği biliniyor. 
Taş, kerpiç ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen geleneksel Van evleri, şehrin önemli miraslarındandır. Tek katlı veya iki katlı olarak yapılan bu evlerin kırma çatıları, günümüzde sonradan eklenmiş.


Cumhuriyet Caddesi
Van’ın İpekyolu ilçesinde yer alan Cumhuriyet Caddesi, şehrin en kalabalık ve en işlek caddesi olma özelliğine sahiptir. Sağ ve sol tarafında dükkanlar, mağazalar, kuyumcular, oteller ve eczaneler gibi mekanlar yer alıyor. 
Özellikle yaz aylarında, akşam serinliğinde yürüyüş yapmak isterseniz tercih edebileceğiniz bir caddedir. Her yerden kolaylıkla ulaşım sağlayacağınız bu caddede, tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız da cabası.


Van Müzesi
Van Müzesi; iki kattan oluşuyor ve birinci katında arkeolojik eserler, ikinci katında ise etnografik eserler yer alıyor. Müzenin bahçesinde; Urartu Dönemi’ne ait çivi yazılı zafer stelleri, kitabeler, Tanrı Teişeba kabartması, 
Akkoyunlu ve Karakoyunlulara ait koç ve koyun şeklindeki mezar taşları, Selçuklular Dönemi’ne ait zengin bir taş koleksiyonu yer alıyor. Arkeolojik eserler salonunda; 
Tilkitepe ve Kızdamı bölgelerinden elde edilen obsidyen ve kemik aletlerden oluşan prehistorik buluntular, seramikler ve Urartu Dönemi’ne ait eserler yer alıyor. 
Ayrıca Karagündüz Nekropol kazısına ait mezar buluntuları, Çavuştepe, Toprakkale, Van Kalesi, Anzaf Kaleleri ve Ayanis Kalesi kazılarından çıkarılan ve pişmiş topraktan yapılan çanak-çömlekler, bronz miğferler, kılıçlar, kemerler, mutfak kapları ve duvar mozaikleri sergileniyor.
bu harika ilimizin bildiğimiz yada bilmediğimiz daha bir çok gezilmeye değer yerler sizleri bekliyor araç kiralıyıp sizde büyük bir maceraya başlangıç yapabilirsiniz.

Şehrin bu güzel ve tarihi yerlerine daha kolay ulaşım sağlamak için Nissa Car Rental üzerinden online rezervasyon yapabilirsiniz.

BİZİMLE BÜYÜMEYE NE DERSİNİZ?

Partnerlik başvurusu için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

HEMEN BAŞVUR

Ayrıcalıklı fiyatlar ve fırsatlar için abone olun!

  • E-posta abonelerine özel fırsatlar
  • Gelen kutunuzu açın ve tasarruf edin
  • Hiçbir fırsatı kaçırmayın

Aklınız kalmasın! Nissacarrental.com’dan ödeme yaparken %100 Güvenli Ödeme Altyapısı 3D Secure / SSL ile Güvence altındasınız. Ödeme yapabileceğiniz kredi kartları : Visa / Master / Amex

GİRİŞ YAP